Medium ROAST

DARK ROAST

Mild Roast

MILD ROAST KOFFIE

Blend: Colombia Excelso, Guatemala SHB, Brasil, Java Arabica

Onze Black Rebeld mild roast is licht gebrand en geeft het beste de karakteristieke smaken van de hoge kwaliteit Arabicabonen weer. Perfect om een lekkere caffè lungo (zwarte koffie) mee te maken.

Onze mild roast in het kort

  • Bonen: Colombia Excelso, Guatemala SHB, Brasil, Java Arabica
  • Inhoud van de verpakking: 500 gram
  • Geschikt voor: ‘gewone’ zwarte koffie zoals bijvoorbeeld een caffè lungo
  • Dosering: 7 – 8,5 gram per kopje
  • Specifiek kenmerk: caffeïne-arme koffie

VERSE KOFFIEBONEN: DE BLACK REBEL MILD ROAST

Als brander wil je de eigenheid en de unieke eigenschappen van specifieke bonen naar voren laten komen en tot hun recht laten komen. Dat kan het beste met een lichtere branding.

Burn baby burn

Black Rebel roostert de verse koffiebonen op ambachtelijke wijze. Roosteren is in feite een vertraagde vorm van branden. Door dit langzamere brandproces krijgen de smaken die in de bonen zitten voldoende tijd om vrij te komen.

De lekkere verse Arabica-koffiebonen van onze mild roast zijn langzaam gebrand, om de smaken van de verschillende bonen goed tot hun recht te laten komen. Het resultaat: een boon met een lichte kleur, waarin de rijkheid en karakteristieken van de originele koffiesmaken bewaard zijn gebleven.

WAT GA JE PROEVEN?

Een mooie volle koffie. Het specifieke kenmerk van deze melange is dat hij uit 100% Arabica-koffiebonen bestaat, waaronder een top-Brazil Screen 17/18 die zorgt voor een wat kruidige afdronk.

GOED OM TE WETEN

In het buitenland noemen ze een mild roast ook wel Half City, Light City, New England, of  Cinnamon roasts. Mild roasts zijn erg geschikt om een caffè lungo mee te maken. Dat is een soort langgerekte espresso, waarbij je evenveel koffie gebruikt maar meer water door het espressoapparaat laat lopen – meestal twee keer zoveel. Omdat het doorlopen langer duurt, neemt het water meer smaakcomponenten uit de gemalen koffiebonen over. Het resultaat: een grotere, smaakvolle, wat minder sterke koffie. Je komt een lungo ook wel eens tegen onder de naam caffè allonge. Een lungo is géén Americano!

Kijk ook eens bij onze andere
koffie soorten:

star-img
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0